Johann Bentzmann Consul Primariae Civitas Gedanensis - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). ([Gdańsk], 1769)
Przedstawia portret Johanna Benztzmanna, burmistrza Gdańska.
U dołu pod kompozycją tytuł: Johann Bentzmann Consul Primariae Civitas Gedanensis.
U dołu pod kompozycją sygnatury autora pierwowzoru i autora oraz data powstania: Jac. Wessel pinx. 1741; Matth. Deisch fecit 1769.
Miejsce powstania według tematu i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w