Joh. Beniamin Koppe. ([Niemcy], 1790)
Przedstawia portret w popiersiu z profilu w technice silhouette Johann Beniamin Koppe (1750-1791), urodzonego w Gdańsku niemieckiego teologa czynnego w Lipsku, Göttingen, Gotha i Hanoverze.
U dołu w polu kompozycji tytuł.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 19 w; Grafika -- Niemcy -- 19 w