Ex Libris Heleny Kruszyńskiej - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Kruszyńska, Helena (1966)
Przedstawia postacie mitologiczne ustawione jedna nad drugą: centaura, satyra, trytona i pana. U dołu napis: Ex Libris Heleny Kruszyńskiej. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.