Neufahrwasser, Danzig. (s. n., 1921)
Przedstawia widok Nowego Portu z kanału portowego przy Zakręcie Pięciu Gwizdków, widoczny luterański kościół Wniebowstąpienia (obecnie rzym.-kat. Niepokalanego Serca Maryi). Na pierwszym planie domy przy Weichselstrasse 11-14, pod nr 13 Hotel zur Börse, którego właścicielem w l. 1921-1924 był Wilhelm Schaepe, ok. 1921 r.