Niewiasta czy kobieta? : teologiczne nacechowanie passusów J 2, 4 oraz J 19, 26 we współczesnych przekładach Nowego Testamentu - Wojciechowska, Kalina (1971- ). (2015)
Keywords: translation, woman, maiden, Mary - Mother of Jesus, mariology, New Testament, Gospel according to John, theologisation, confessionalisation.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 250-251.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Biblia -- wersje -- 20 w; Biblia. -- styl; Kobiety w Biblii