Życie monastyczne polem nieustannej walki duchowej na podstawie pism św. Teodora Studyty (759-826) / Bohdan Dziourach. - Dzûrah, Bogdan (1967- ).
1. Pojęcie walki duchowej. 2. Walka duchowa z szatanem.