[Afisz teatralny. Incipit:] Stanisław Wyspiański - Pieśń z roku 1831 : Noc listopadowa (fragmenty) Warszawianka Lelewel (sceny) / Teatr Dramatyczny w Gdyni. (Teatr Dramatyczny w Gdyni, 1975)
Afisz informujący o premierze, która miała miejsce 25.04.1975 r. w Gdyni w sali Domu Rzemiosła ul. 10 Lutego 33. Reżyseria Olga Koszutska, scenografia Jadwiga Pożakowska.