Józef Elsner i jego kontakty z Jasną Górą w Częstochowie / Leander Tadeusz Pietras OSPPE. - Pietras, Tadeusz L.
1. Miejsce przechowywania niektórych utworów kompozytora. 2. Osobowe kontakty J. Elsnera z ojcami paulinami. 3. Nieszpory jasnogórskie - forma kompozycji - czas powstania - dedykacja. 3.1. Forma kompozycji. 3.2. Czas powstania. 3.3. Dedykacje.