Ex-Libris Ludwik Hieronim Morstin Pławowice Stefan Mrożewski. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1945)
Przedstawia fronton pałacu w Pławowicach, w lewym górnym rogu herb rodowy Morstina. Poniżej napis: Ex-Libris Ludwik Hieronim Morstin Pławowice i w prawym dolnym rogu sygn. aut. M. S.