Adam Mickiewicz. - Księgarnia J. K. Żupańskiego i K. J. Heumanna (Kraków). (Kraków Księgarnia J. K. Żupańskiego & K. J. Heumanna w Krakowie, 1850)
Przedstawia Adama Mickiewicza w popiersiu na wprost z głową 3/4 w prawo na owalnym tle.
Pod polem kompozycji faksymile podpisu portretowanego.
Poniżej informacja o wydawcy.
Keywords: Mickiewicz, Adam -- (1798-1855); Pisarze polscy; Grafika polska; Litografia