Z Księgozbioru J. Zabłockiego / [Stanisław Jakubowski]. - Jakubowski, Stanisław (1885-1964) ([wydawca nieznany], 1923)
Przedstawia pszczołę fruwającą nad kwiatami ostu, u dołu napis: Z Księgozbioru J. Zabłockiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.