Ex Libris Typographische Gesellschaft Leipzig M. Honegger. - Honegger, Max (1860- ). (1910)
Przedstawia na tle promieni gryfa stojącego na półce z książkami. U góry napis: Ex Libris, pod wyobrażeniem Typographische Gesellschaft, niżej: Leipzig. W obrębie kompoz. nazwisko aut. i data.