Exlibris W. von Staden T. H. - Hermann, Theodor Heinrich (1867-1926) (1908)
Przedstawia dziewczynkę z przyczepionymi motylimi skrzydłami stojącą przy stole i rysującą, przez okna widać budynki,na pierwszym planie po obu stronach stoją dwie donice z kwiatami tworząc ramę. U dołu napis: Exlibris W. von Staden. Sygn aut. w obrębie kompoz.