Ex - Libris Antoniego Trepińskiego J. Tom. - Tom, Józef (1883-1962) (1960)
W prostokąt wpisana ozdobna, okrągła ramka z widokiem Placu Zamkowego i kolumną Zygmunta w Warszawie, z boku ruiny kamienicy, u góry, nad wyobrażeniem data: 1939. Nad wyobrażeniem napis Ex - Libris, pod kompoz. napis: Antoniego Trepińskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.