[Afisz teatralny] Lesage - Turcaret czyli Finansista : komedia w 5-ciu aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Afisz teatralny informujący o premierze 5.02.1955 r. Teatr Wielki w Gdańsku Rokossowskiego 15. Reżyseria: Zdzisław Karczewski, scenografia: Marian Kołodziej.