[Afisz teatralny] Lesage - Turcaret czyli Finansista : komedia w 5-ciu aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Afisz teatralny informujący o premierze 5.02.1955 r. Teatr Wielki w Gdańsku Rokossowskiego 15. Reżyseria: Zdzisław Karczewski, scenografia: Marian Kołodziej.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.