Czy Arabki mogą przemówić? : twórczość Assii Djebar w walce z opresją i dominacją - Wągrowska, Marta (2019)
Feminizm, literatura frankofońska, studia postkolonialne, subaltern.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 87-88.
Streszczenie angielskie.