Józef Mianowski Rektor Szkoły Głównej Warszawskiej 1862-1869 : W 50 Rocznicę Otwarcia Szkoły Głównej Warszawskiej Powołanej Do Życia Przez Alexandra Mgr. Wielopolskiego Pod Rektoratem Józefa Mianowskiego Wdzięczni Wychowańcy 25 Listopada 1912 / [Czesław Makowski]. - Makowski, Czesław (1873-1921) ([wytwórnia nieznana], 1912)
Na awersie popiersie w lewo J. Mianowskiego i napis w otoku: Józef Mianowski Rektor Szkoły Głównej Warszawskiej 1862 1869. Na rewersie napis na całej powierzchni: W 50 Rocznicę Otwarcia Szkoły Głównej Warszawskiej Powołanej Do Życia Przez Alexandra Mgr. Wielopolskiego Pod Rektoratem Józefa Mianowskiego Wdzięczni Wychowańcy 25 Listopada 1912.