Usuwanie i wywożenie w czynie społecznym gruzów z okolicy ulicy Św. Ducha, kościoła N. P. Maryi i Kaplicy Królewskiej II [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1952)
Przedstawia wywożenie gruzów z ulic Grobla I i Św. Ducha, ujęcie z ulicy Św. Ducha w kierunku zach., po lewej Kaplica Królewska, 1952 r.