Medal. Polskie Linie Oceaniczne XXX [lat] 1951-1981. ([Polskie Linie Oceaniczne], 1981)
Medal. Na awersie: po środku cyfry XXX, u góry emblemat PLO, u dołu trzy herby: Szczecina, Gdyni i Gdańska, niżej data: 1951-1981, wzdłuż krawędzi półkolisty napis: Polskie Linie Oceaniczne. Na rewersie: Po środku kula ziemska z zaznaczoną siatką geograficzną, na jej tle statek, pod nim napis: 1150000 DWT, wokoło napis: Polish Ocean Lines 30 Years In Liner Shipping.