Ex libris August Zaleski / K. Brandel. - Brandel, Konstanty (1880-1970) (1927)
Przedstawia sfinksa na tle dwóch krzyży. W prawym dolnym rogu tarcza herbowa, u góry tarczy napis "Bądź co bądź", w środku tarczy podkowa z dwoma krzyżami.