Gdańsk Żuraw - dźwig portowy z XV w. nad Motławą - Murman, Marian (1922-2008).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Biuro Wydawnicze "Ruch", 1960)
Przedstawia Żuraw w Gdansku, widok od płd.-wsch. z Motlawy, ok. 1965 r.
Miejsce wyd. wg wydawcy, data wyd. wg przedstawienia i działalności wyd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- karty pocztowe