[Afisz. Incipit:] Zarządzenie. Prezydium Powiatowej Rady Narodowej w Malborku ... zarządza przeprowadzić ... wiosenną akcję porządkowo-dezynfekacyjną w gospodarstwach... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o nakazie oczyszczenia i odkażenia gospodarstw posiadających zwierzęta gospodarskie w powiecie malborskim maj 1955.