Ex Libris Janiny Romańskiej : Carmen / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1965)
Hiszpańska tancerka w falbaniastej spódnicy z tamburynem w ręku, w tle napis Carmen, na fałdach spódnicy napis: Ex Libris Janiny Romańskiej. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.