Ex Libris Janiny Romańskiej : Carmen - Stańda, Jan (1912-1987).; Romańska-Stańda, Janina ( -2014). ([Miejsce nieznane], 1965)
Hiszpańska tancerka w falbaniastej spódnicy z tamburynem w ręku, w tle napis Carmen, na fałdach spódnicy napis: Ex Libris Janiny Romańskiej. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.