Wcielenie Syna Bożego jako podstawa duchowości chrześcijańskiej / Stanisław Nowak. - Nowak, Stanisław (1935-2021)
1. Wcielenie a istota życia chrześcijańskiego. 2. Wcielenie a duchowość poszczególnych stanów w Kościele. 3. Wcielenie Chrystusa wzorem dynamizmu chrześcijańskiego. 4. Wcielenie wzorem wyniszczania w sobie wszystkiego, co niedoskonałe. 5. Wcielenie a doksologiczny charakter duchowości chrześcijańskiej. 6. Wcielenie wzorem aktu miłości człowieka do Boga, wyrażającego chęć pełnienia woli Bożej za wszelką cenę.