[Afisz. Incipit] Zarządzenie. Na podstawie § 16 uchwały Rady Ministrów ... zarządzam przymusowe szczepienia ochronne przeciwko ... ([wydawca nieznany], 1954)
Afisz informujący o szczepieniach przeciwko ospie i błonicy w październiku w Gdańsku.