Leksykalno-słowotwórcze środki wyrazu w polskim i bułgarskim językowym obrazie chorób i stanów chorobowych : analiza dekrywatów odczasownikowych / Zhana Stancheva. - Stančeva, Žana Vasileva
Słowa kluczowe: choroby, pochodzenie, profil, Polska, Bułgaria.