Leksykalno-słowotwórcze środki wyrazu w polskim i bułgarskim językowym obrazie chorób i stanów chorobowych : analiza dekrywatów odczasownikowych - Stančeva, Žana Vasileva (2018)
Słowa kluczowe: choroby, pochodzenie, profil, Polska, Bułgaria.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronie 207.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Choroby -- nazwania; Językowy obraz świata; Językoznawstwo porównawcze