Spuścizna pedagogiczna Janusza Korczaka : pytania o uniwersalność i aktualność idei / Barbara Smolińska-Theiss. - Smolińska-Theiss, Barbara (1949- ).
Zakres i treść: korczakowska spuścizna pedagogiczna, korczakowska lekcja, korczakowski dyskurs pedagogiczny.