Fundacja Zakłady Kórnickie Bibljoteka R. M. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1926)
W wieńcu, wśród obfitych labrów, dwie tarcze herbowe: Ogończyk - Działyńskich i Jelita - Zamoyskich. U góry przy hrabiowskiej koronie szarfa z dewizą: Bóg i Ojczyzna. U dołu napis: Fundacja Zakłady Kórnickie Bibljoteka. Sygn. aut. w obrębie kompoz.