Ex Libris St. Janickiego / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1964)
Przedstawia cztery kufle ustawione jeden nad drugim, napis u góry wzdłuż lewej krawędzi: Ex Libris, u dołu: St. Janickiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.