Die Rudelsburg. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia ruiny zamku w Rudelsburg.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.III., a po lewej: III.14. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 14.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 27.05.2025
Keywords: Ruiny (estetyka).; Saksonia-Anhalt (Niemcy ; kraj związkowy); Grafika niemiecka; Litografia