Ex Libris Józefa Ondrusza [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Przedstawia wirujące w kółko czarne ptaki. Wokoło napis: Ex Libris Józefa Ondrusza. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.