Ex Libris Philipp Strasser Salzburg : Prosit Neujahr 1905 / E. Heermann. - Heermann, Erich (1880- ). ([wydawca nieznany], 1905)
Pod gotycką arkadą ze zwisającą pod nią tarczą herbową i z napisem na łukach: Ex Libris, przy sekretarzyku siedzi mężczyzna, z pulpitu zwisają arkusze papieru z napisem: Prosit Neujahr 1905, obok sterta książek. W głębi widok na rzekę i kościół w Salzburgu. U dołu w prostokątnym obramowaniu napis: Philipp Strasser Salzburg, pod ramką ryte nazwisko artysty.