[Afisz. Incipit:] Gdański Zespół Artystyczny w Gdańsku ... organizuje Szkołę Śmiechu ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o przedstawieniu. W programie inscenizacja "Listu" Aleksandra Fredry oraz "Księżniczki pstrokońskiej" Malwiny Szczepkowskiej.
Data wydania na podstawie treści.
Keywords: Życie artystyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.