Pamiętajmy grudzień 1970 [red. Jan Lityński, Wojciech Onyszkiewicz, Józef Śreniowski]. (s. n.], 1979)
Przedstawia zdjęcie pochodu pierwszomajowego. Widoczny transparent "Żądamy ukarania winnych zajść grudniowych".