Moneta kolekcjonerska. 50 000 złotych 1992 200 lat Orderu Virtuti Militari . (Mennica Państwowa, 1992)
Moneta. Awers: W perełkowym otoku Orzeł w koronie, po bokach rok emisji: 1992, wokoło napis: Rzeczpospolita Polska Zł 50 000 Zł. Rewers: Wizerunek medalu i orderu Virtuti Militari z 1792 r. poniżej napis: 1792-1992, na dole półkolisty napis: 200 Lat Orderu Virtuti Militari.