Academic Periodicals Collection EBSCO.
Pełnotekstowa, wielodziedzinowa baza danych, z ponad 5 990 czasopismami. Oprócz pełnego tekstu baza zawiera indeksy i abstrakty ponad 9 990 czasopism i ogółem 10 400 publikacji, w tym monografie, raporty, materiały konferencyjne, itd.