Cała Polska czyta! a TY? - Chorzewski, J. (grafika) ([wydawca nieznany], 1955)
Plakat przedstawia zarys Polski, a na jego tle postacie czytające książki i na bliższym planie jedną postać w geście odrzucającym rozłożoną książkę, kolorystyka szaro-biała z kontrastującymi czerwonymi elementami. Plakat zachęcający do wzięcia udziału w konkursie czytelniczym z okazji X-lecia PRL.