[Krzyczący] / [Heinrich Nether]. - Nether, Heinrich (1760-1819) (1778)
Przedstawia popiersie mężczyzny o trójkątnej twarzy, co podkreśla specyficzna fryzura, i wykrzywionym grymasem zaskoczenia lub przerażenia na obliczu - co manifestuje się u niego otwartymi szeroko ustami, jakby zastygłymi w okrzyku.