Im Hintergrund: Bastion Löwe Roß [Dokument ikonograficzny]. (1909)
Przedstawia most nad opływem Motławy przy bastionie Młyńskim, ujęcie od strony gospody Wasserbär w kierunku pdn.-wsch., za mostem widoczna ul. Na Stępce (Am Kielgraben) oraz stojące przy niej spichlerze, 1909 r.