Im Hintergrund: Bastion Löwe Roß [Dokument ikonograficzny]. ([S.l.], 1909)
Przedstawia most nad opływem Motławy przy bastionie Młyńskim, ujęcie od strony gospody Wasserbär w kierunku pdn.-wsch., za mostem widoczna ul. Na Stępce (Am Kielgraben) oraz stojące przy niej spichlerze, 1909 r.
Tyt. i data: 4. 7. 1909 oł. na rewersie.
Fot. Gd.
Keywords: Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie