Ex Libris Norberta Lippóczego : Venus I Hermes / [Wiesław Röhrenschef]. - Röhrenschef, Wiesław (1923-1993) ([wydawca nieznany], 1960)
Na taborecie siedzi naga kobieta obok stoi nagi mężczyzna z kielichem w jednej ręce i kaduceuszem w drugiej, w lewym górnym narożniku kiść winogron, w prawym dzban i data 1960. Napis wokoło: Venus I Hermes - Ex Libris Norberta Lippóczego.