Verein für Kanusport Danzig. (1923)
Przedstawia różne zdjęcia z wycieczek kajakowych Gdańskiego Towarzystwa Kajakowego (niem. Verein für Kanusport Danzig), między innymi na Żuławy (Krępiec, Wróblewo), do Ostródy, Elbląga.