Ex Libris Julia Mękicka Pologne 15 Congres Intern. D'Exlibris Bled 1974 : Château De Podhorce / J. Drużycki. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) (1974)
W ozdobnej ramie widok pałacu w Podhorcach i mapis: Château De Podhorce. Na obramowaniu napis: Ex Libris Julia Mękicka 15 Congres Intern. D'Exlibris Bled 1974, pod ramką wstążka z napisem: Pologne. Pod wybrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.