Henryk Bardijewski - Pustelnicy / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1967)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 16.03.1967 r. Zakładowy Dom Kultury Stoczni Gdańskiej w Gdańsku. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Marian Kołodziej.