Lucjan Rydel - Betleem polskie - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1981)
Afisz teatralny premiery, która została zaplanowana na 19.12.1981 r. Z powodu wprowadzenia stanu wojennego próby przerwano, dlatego premiera odbyła się w Teatrze Wybrzeże w póżniejszym terminie 21.01.1982 r. Reżyseria i scenografia Marcel Kochańczyk. Muzyka i opracowanie muzyczne Henryk Wieczyński, ruch sceniczny Przemysław Śliwa.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.