[Brama Wyżynna] / [fotografia Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku, widok z Wałów Jagiellońskich, na pierwszym planie wejście do tunelu pod ulicą, za bramą widoczna Katownia, około 1992.