[Brama Wyżynna] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk], 1992)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku, widok z Wałów Jagiellońskich, na pierwszym planie wejście do tunelu pod ulicą, za bramą widoczna Katownia, około 1992.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia. Data i autor według wpisu w inwentarzu.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Wieża Więzienna (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Brama Wyżynna (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie